Біля ставка у пакеті знайшли півтори сотні патронів та п’ять гранат

Фото: hk.npu.gov.ua

У селі Василівське Нововодолазького району Харківської області на березі ставка знайшли пакет з боєприпасами. Про небезпечну знахідку до поліції повідомили 8 серпня близько 13:20.

Про це ХарківTimes сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

На місце виїжджали працівники сектору реагування патрульної поліції та слідчо-оперативної групи Нововодолазького відділення поліції, кінологічного центру та вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області.

“Поліцейські виявили на березі водойми поліетиленовий пакет, в якому знаходилися 5 гранат РГД-5, 148 патронів калібру 5,45 мм та 5 запалів до гранат”, – йдеться в повідомленні.

Вибухотехніки знищили гранати у безпечному місці, патрони направлені на експертне дослідження.

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. На даний час поліцейські з’ясовують походження виявлених боєприпасів.

Як повідомляв ХарківTimes, у мешканця Ізюму вилучили п’ять підривачів до артилерійських снарядів типу “М-12”, корпус гранати “Ф-1”, підривач “УЗРГМ-2”, дві тротилові шашки, більше 100 набоїв та два ручні протитанкові гранатомети. Чоловік не зміг пояснити, з якою метою він зберігав за місцем свого мешкання зброю та боєприпаси.