Здай сміття – отримай бали: в Харкові відкриють станцію з прийому вторсировини

Фото: city.kharkov.ua

У п’ятницю, 9 серпня, в ТРЦ «Французький бульвар» відбудеться відкриття першої в Харкові станції з прийому вторсировини «SilpoRecycling».

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

Пункт з прийому вторсировини – проект, який реалізується мережею супермаркетів «Сільпо» у співпраці з Молодіжною радою при Харківському міському голові та громадськими організаціями «Харків Еко Сіті» і «Екореанімація».

Як зазначила керівник проекту «SilpoRecycling» Галина Дмитрук, мета проекту – мотивувати жителів приносити вторинну сировину, за яке вони можуть отримати бали «Особистого рахунку».

Станція в Харкові буде працювати за принципом, випробуваним в Києві, Запоріжжі та Дніпрі. Всі, хто принесе вторсировину на переробку, отримають бонуси у вигляді балів програми «Особистий рахунок» на карті від «Сільпо». Наприклад, за 1 кг скло можна отримати 150 балів, 1 кг паперу – 250 балів, 1 кг металу – 700 балів, а за 1 кг пластика – 500 балів. Згідно з правилами програми «Особистий рахунок», після закінчення звітного періоду бали перетворюються в бонуси, які можна використовувати для покупок в мережі магазинів «Сільпо». При перерахунку бонусів діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн.

На станції будуть приймати такі види сировини: пластик (пляшки, стрейч плівку, поліетиленові пакети, упаковки з маркуванням HDPE), папір (картон, папір, журнали, газети, паперові упаковки, упаковки Tetra Pak), скло (скляні пляшки, банки від консервації , пляшечки від дитячого харчування) і метал (алюмінієві банки).

Станція буде розташовуватися біля парковки біля входу в «Шато-Ледо» і працюватиме щодня (крім святкових днів) з 8:30 до 20:00.

Початок відкриття – о 18:00.

Місце проведення: вул. Академіка Павлова, 44-б (ТРЦ «Французький бульвар»).

Як повідомляв Харків Times, в Центрах адмін послуг ввели новий сервіс виїзду адміністратора додому, завдяки якому харків’яни зможуть отримувати адміністративні послуги на дому.