В саду Шевченко замість лебедів збудують фонтан за 51 мільйон гривень – ХАЦ

Фото: kh.depo.ua

Монтаж фонтану з декоративними елементами в яру саду Шевченка коштуватиме ще 51,5 млн.грн. Саме на таку вартість оголошена додаткова закупівля щодо реконструкції яру.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення Харківського антикорупційного центру з посиланням на систему публічних закупівель “ProZorro”.

Закупівлю оголосили 31 липня.

Окрім монтажу фонтану, встановлять також вісім світлодіодних світильників ЛЕД, зроблять улаштування тротуарів, установлять бортові камені, зроблять посів газонів, укладання трубопроводів та ін.

До оголошення цієї закупівлі, на реконструкцію яру в саду Шевченка вже витратили 93,9 млн.грн. Саме в яру побудували озеро.

1 серпня, Харківський міський голова, Геннадій Кернес, виступив з ініціативою щодо переселення пари чорних лебедів з озера в саду Шевченка в інше місце. Також Кернес наголосив, що замість будиночку лебедів в озері буде фонтан.

Як повідомляв раніше Харків Times, комунальна організація “Харківський зоологічний парк” уклала угоду з ФОП Марченко Владлена Анатоліївна щодо придбання фруктів вартістю 3,264 млн грн.

Миколаївський та Київський зоопарки придбали фрукти в 2,5 – 3,5 рази дешевше.

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування за повідомленнями ЗМІ щодо закупівлі КП “Харківський зоологічний парк” їжі для тварин за завищеними цінами.

Мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв нагодувати причетних до закупівель фруктів для зоопарку за значно завищеними цінами “ананасами з цегли”.