Поліція забула затримати чоловіка і він повісився, не дочекавшись суду

Фото: sud-report.org.ua

У Харківській області чоловік, в чиєму помешканні знайшли 1000 кущів коноплі, повісився, не дочекавшись обрання запобіжного заходу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Судового репортера.

Як зазначається, у Балаклійському суді 23 липня суддя дав дозвіл на обшук за місцем проживання громадянина в селі Яковенкове.

Поліція вилучила 1000 кущів конопель, 1 кг коноплі висушеної і підготовленої до переробки, 20 гр готового канабісу, а також 5 гральних автоматів, які начебто використовувалися відвідувачами наркопритону.

Чоловікові повідомлено про підозру у незаконному вирощуванні коноплі, а також зберіганні і збуті особливо небезпечного наркотичного засобу, що вчинено повторно, за що передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

25 липня 2019 р. до суду надійшло клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою, яке слідчому судді розподілено об 11.55 і передано після обідньої перерви, між 13 та 14 годинами.

Після попереднього ознайомлення з матеріалами клопотання суддя виявив, що немає протоколу затримання підозрюваного. Секретар судових засідань подзвонив до прокурора-процесуального керівника і той підтвердив, що підозрюваний перебуває на свободі.

Суд не міг розглядати клопотання за відсутності підозрюваного і здійснив судовий виклик. Оскільки слідчий і прокурор не повідомили засоби оперативного зв’язку з підозрюваним, то повістку також направили прокурору для вручення. Надіслати повістку поштовою у стислі терміни було неможливо. Засідання відклали на наступний день і 26 липня стало відомо, що підозрюваний загинув – повісився.

Суд повідомив, що чоловік підозрювався у вчиненні тяжкого злочину, а раніше неодноразово судимий, у тому числі за вчинення аналогічного злочину, реально відбував покарання у виді позбавлення волі, востаннє звільнився лише 27.02.2018 р.

У суді наголошують, що слідчий за погодженням з прокурором міг одночасно подати клопотання про дозвіл на затримання цього чоловіка для приводу в суд, але не зробив цього.

Як повідомляв Харків Times, рано вранці 28 липня до Новобаварського відділу поліції Харкова надійшло повідомлення про виявлення у Харківському слідчому ізоляторі тіла 32-річного підслідного.