На Дергачівщині затримали Mercedes-Benz, в якому незаконно перевозили ліс

Фото: hk.npu.gov.ua

7 серпня близько 06:00 на автошляху Харків-Суми в селищі Солоницівка співробітники групи швидкого реагування патрульної поліції зупинили автомобіль «Mercedes-Benz», в якому знаходились стовбури дерев.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“На місце події прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що в автомобілі знаходиться близько 5 складометрів дуба. 45–річний мешканець Краснокутського району перевозив деревину без дозвільних документів”, – йдеться в повідомленні.

Фото: hk.npu.gov.ua

Автомобіль вилучений та поміщений на штраф майданчик Дергачівського відділу поліції.

За вказаним фактом відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Як повідомляв ХарківTimes, під час свого візиту у Харківську область 17 липня Президент України Володимир Зеленський доручив харківським правоохоронцям припинити вирубку лісів у області. Після цього відділ комунікацї Нацполіції області щодня повідомляє про затримання автівок з незаконно вирубленим лісом.

Зокрема, поліцейські виявили незаконну порубку лісу у Лозівському та Близнюківському районах. Також в Студенецькому лісництві виявили підготовлені для вивозу купи дерев. В Зачепілівському районі жителі Полтавщини незаконно випилювали ясені.

На Полтавському шляху затримали вантажівку з тополями. 

Лише протягом двох тижнів після приїзду Президента України на Харківщину поліцейські відкрили 13 кримінальних справ по фактом незаконної порубки лісу.