Студенти ХПІ перемогли на конкурсі інженерів в Туреччині

Фото: mon.gov.ua

Двоє студентів Харківського політехнічного інституту – Ірина Тимошенко та Павло Корекян – посіли перше місце на Міжнародному конкурсі ICAMES 2019 (International Cultural and Academic Meeting of Engineering Students). Змагання проходили у м. Стамбул (Туреччина).

Про це Харків Times  дізнався з повідомлення прес-служби Міністерства освіти та науки.

Учасниками міжнародного конкурсу стали 80 студентів, які опановують інженерні спеціальності, з 11 країн світу.

Команда харківського вишу єдина з України, яка вже другий рік поспіль отримує грант та бере участь в ICAMES. Цьогорічний проєкт українських учасників стосувався нових видів матеріалів для захисту атомних електростанцій. Студенти проаналізували причини та наслідки аварії на Чорнобильській АЕС, а також запропонували нові матеріали, що забезпечуватимуть ефективну роботу пасивних систем захисту вже сучасних станцій. Усе це дозволить зменшити ризик небезпек під час роботи на них.

Окрім цього, для учасників провели екскурсії містом та організували вечір культур.

Підготовкою команди до конкурсу займалась викладачка ХПІ Вікторія Тараненкова.

Довідка. ICAMES – це міжнародний науковий і культурний конкурсний проєкт, що проводиться Інженерним співтовариством (ENSO) Босфорського університету в Туреччині. Конкурс проходить вже 24 роки поспіль. У ньому беруть участь майже 100 студентів з більш як 20 країн світу.

Як повідомляв ХарківTimes, студенти ХПІ розробили плитку, поверхня якої протягом дня заряджається від сонця, а в темряві починає сяяти.