Підозрюваному в нападі на телеоператора продовжили домашній арешт

Фото: facebook.com

Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід Іллі Альошкіну, підозрюваному в причетності до нападу та жорстокого побиття оператора місцевої служби новин “Вести” Вадима Макарюка.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ІА «Інтерфакс-Україна».

“Суд продовжив йому домашній арешт до 11 вересня”, – повідомили кореспонденту агентства “Інтерфакс-Україна” в прокуратурі Харківської області з посиланням на прокурора Харківської місцевої прокуратури №2 Руслана Чуба.

Як повідомлялося, раніше суд продовжив запобіжний захід іще трьом підозрюваним у справі.

Як повідомляв Харків Times, на території торгового центру “Барабашово” 7 червня жорстоко побили оператора служби новин “Вісті” Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили до відділення реанімації Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактом нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Поліція оголосила про підозру в причетності до нападу на Макарюка Сергію Козлюку по ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.345-1 (погроза або насильство відношенні журналіста) Кримінального кодексу. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

21 червня підозру в причетності до нападу на Макарюка було оголошено ще двом харків’янам – Олегу Радченко та Іллі Альошкіну. Їм обом інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч.2 ст.345-1 (загроза або насильство по відношенню до журналіста) КК. Крім того, Радченко оголошено про підозру за ч.1 ст.347 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження або знищення майна журналіста). 26 червня Київський районний суд обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання.

16 липня суд взяв під цілодобовий домашній арешт четвертого підозрюваного у справі – Михайла Базалея.

1 серпня колегія суддів залишила під цілодобовим домашнім арештом четвертого підозрюваного у побитті харківського телеоператора до 10 серпня 2019 р.