Справу грабіжника, що забив сокирою пенсіонерку, передано до суду

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Харківський районний суд області розгляне суд обвинувальний акт стосовно 45-річного неодноразово судимого чоловіка, який заліз пограбувати сільську хату і забив сокирою 82-річну власницю будинку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб, у березні цього року обвинувачений пробрався до приватного будинку в одному із сіл Коломацького району області. Він хотів обікрасти оселю, однак зловмисника помітила літня власниця будинку.

Злодій накинувся на небажаного свідка із сокирою та кілька разів ударив жінку обухом по голові. Тіло він заховав під диван, а сам спокійно продовжив обшукувати оселю на предмет матеріальних цінностей.

Однак і цього разу йому не вдалося довести задумане до кінця: до помешкання прийшов родич загиблої жінки, який хотів провідати стареньку. Зловмисник намагався розправитися і з ним, знову ж таки – за допомогою сокири. Однак чоловіку вдалося відбитися. Нападник з місця події втік.

Затримали зухвалого вбивцю того ж дня в потязі, що прямував до Харкова. За скоєння злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п. 9, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України ( убивство з корисливих мотивів, замах на убивство, скоєний особою, яка раніше вчиняла умисне вбивство, з метою приховати злочин та розбій, поєднаний із застосуванням тяжких тілесних ушкоджень) обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв  Харків Times, грабіжника пенсіонерок засудили до семи років з конфіскацією майна.