Активісти ХАЦ звернуться до Верховного суду з приводу тарифів на проїзд у метро

Фото: ХРК/Facebook

Харківський антикорупційний центр програв апеляційну скаргу щодо закриття провадження у справі про підвищення тарифу на проїзд у Харківському метрополітені.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківської Реформаторської Коаліції у Facebook.

Як повідомляється, 6 серпня о 14.00 у Другому апеляційному адміністративному суді Харкова відбулося засідання, в ході якого розглядалася апеляційна скарга Харківського антикорупційного центру з приводу рішення суду першої інстанції про закриття провадження у справі щодо підвищення тарифу на проїзд в Харківському метрополітені.

Представник «ХАЦу» Дмитро Антоненко, який раніше не брав участі в розгляді апеляції, заявив, що рішення виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені від 6 лютого 2019 року є недійсним у зв’язку з прийняттям нового і не може бути підставою для закриття провадження. Також він звернувся до суду з проханням визнати це рішення незаконним і задовольнити апеляційну скаргу «Харківського антикорупційного центру» в повному обсязі.

Фото: ХРК/Facebook

Представник виконавчого комітету Харківської міської ради Костянтин Прокоф’єв у свою чергу заявив, що не вважає дане рішення недійсним.

Після наради, суд виніс рішення про відхилення апеляційної скарги «Харківського антикорупційного центру». Рішення може бути оскаржене в касаційному порядку протягом 30 днів.

Представник «ХАЦу» Євген Лісічкін заявив, що активісти мають намір звернутися до Верховного суду України.

Як повідомляв Харків Times, 6 лютого виконавчий комітет Харківської міськради підвищив тариф на послугу з перевезення пасажирів метрополітеном до 8 гривень, в тролейбусах і трамваях до 6 гривень. Нові тарифи вступили в силу з 7 лютого.

15 лютого представники Харківського антикорупційного центру Дмитро Булах та Ігор Черняк звернулися до суду з позовами про визнання недійсними рішень про підвищення вартості проїзду в міському електротранспорті.

Окружний адміністративний суд 19 лютого припинив дію рішень виконавчого комітету Харківської міської ради про підвищення тарифів на проїзд в метрополітені та наземному електротранспорті.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою. Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості по ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання судового рішення посадовими особами).

3 червня Харківський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Харківської міськради і закрив провадження по справі щодо оскарження тарифів на проїзд у міському електротранспорті.