Харків’яни отримали тюремні терміни за розбійний напад на іноземного бізнесмена

Фото: sputnik-abkhazia.info

Київський районний суд Харкова виніс вирок двом харків’янам, які скоїли розбійний напад на бізнесмена з Туреччини.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби прокуратури Харківської області, засуджені напали на травні 2018 році. Діяли зловмисники за попередньою змовою.

Коли проникли в квартиру, де жив іноземець, виявилося, що там знаходився знайомий бізнесмена – 28-річний громадянин Азербайджану. Зловмисники, погрожуючи чоловікам предметом, схожим на пістолет, зв’язали їх мотузками і скотчем і вимагали розповісти, де господар зберігає гроші. Однак виявилося, що в квартирі бізнесмена є всього близько 4 тис. грн. готівки. Зловмисники забрали гроші і обшукали приміщення. Вони знайшли і забрали з собою мобільний телефон «Apple Iphone 7», годинники марок «Patek Philippe» і «Danier Chin», брендову спортивну куртку і шкіряний ремінь. Після цього розбійники зникли з місця злочину.

Суд визнав їх винними в скоєнні розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб з погрозою застосування насильства, поєднаного з проникненням у житло (ч. 3 ст. 187 КК України).

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Олександр Фільчаков, суд призначив 26-річному зловмиснику покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років з конфіскацією майна. Другому – 21-річному раніше судимому за майнові злочини співучаснику – 7,5 років позбавлення волі.

Зараз вирок суду не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Матеріали справи по третьому співучасника злочину виділені в окреме провадження. Зараз вони знаходяться на розгляді суду.

Як повідомляв Харків Timesу Харкові після сварки з бабусею хлопець потрапив до реанімації.