На Харківщині затримали організаторів каналу нелегальної міграції

Фото: hk.npu.gov.ua

На Харківщині правоохоронці виявили та перекрили канал нелегальної міграції. Організатори каналу незаконно переправляли людей з України до РФ та навпаки.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

До складу злочинної групи увійшли троє осіб – громадянин Російської Федерації та два мешканці Луганської області.

“Встановлено, що учасники злочинної групи займались незаконним переправленням через державний кордон України поза межами пропуску нелегалів з території України до Російської Федерації та з Російської Федерації до України. Вказані особи затримані при організації та спробі незаконного переправлення через державний кордон України двох громадян”, – йдеться в повідомленні.

Всі зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів –тримання під вартою.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Задокументували та викрили зловмисників співробітники відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно з працівниками оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та міжрайонного оперативно-розшукового відділу оперативно-розшукового управління Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв ХарківTimes, у Харкові судитимуть підозрюваних в організації незаконної міграції.