Kozak System випустив кліп в пам’ять про загиблого Даню Дідика (відео)

Фото: Руслан Горовой

Український рок-гурт Kozak System випустив кліп в пам’ять про загиблого внаслідок теракту харківського школяра Дані Дідіка. Відеозапис, в основі якого фото із домашнього архіву Дідіка, опублікований на каналі музичного колективу в YouTube.

Про це повідомляє  ХарківTimes.

“Даня Дідік. П’ят­надцятирічний хлопчик з одинадцятої школи Харкова.
Він мав мільйон варіантів цікаво прожити своє життя, однак загинув за те, щоб такий шанс був у нас”, – йдеться в анотації до відео.

Назва пісні — «Спи маленький козачок». Слова і музику до композиції написав Анатолій Сухий – лідер гурту “Рутенія”.

Кліпом “Спи маленький козачок” розпочинається проект «Так працює пам`ять», розповів автор проекту Руслан Горовий. За його словами, у збірку ввійдуть пісні українських виконавців, присвячені Дані Дідіку, а в його особі всім загиблим за незалежність країни. Крім  Kozak System, записали треки Брати Гадюкіни, Широкий Лан. Також у стадії написання й зведення доробки Марини Одольської, TaRuta, гурту «Скрябін». Крім цього у проекті візьмуть участь «Антитіла», ТНМК, Валерій Харчишин та інші.

Батько Дані Андрій Дідік розповів, що бачив кліп. Родині він дуже сподобався, повідомляє UA: Харків.

«Про цей проєкт ми знаємо. З нами усе узгоджували. Але особисто з виконавцями ми не спілкувалися. Відео мені подобається», — розповів Андрій Дідік.

Як повідомлялось, теракт, внаслідок якого загинув Даня Дідік, стався у лютому 2015-го. Вибух пролунав біля Палацу спорту під час ходи до річниці перемоги Євромайдану. Після вибуху загинули ще троє людей. У вчиненні теракту звинувачуються троє харків’ян: Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. Суд над ними триває більше чотирьох років.