Жителі Полтавщини незаконно випилювали ясені на Харківщині

Поліцейські припинили викрадення деревини ще в двох районах Харківщини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Факти незаконної порубки лісу були виявлені у Зачепилівському та Куп’янському районах.

30 липня в ході патрулювання території Зачепилівського району співробітники групи реагування патрульної поліції виявили групу невідомих осіб, які випилювали дерева твердих порід у лісосмузі неподалік селища Новоселівка.

За повідомленням виїхала слідчо-оперативна група та керівництво відділення поліції. На місці події поліцейські виявили чотирьох чоловіків, віком від 35 до 40 років, мешканців Карлівського району Полтавської області. Дозволу на проведення вирубки лісу вони не мали.

В ході огляду місця події працівники поліції виявили 12 спиляних дерев породи “ясень”. Поліцейські вилучили автомобіль «ГАЗ», дві бензопили та пластикові пляшки з мастилом та бензином.

31 липня в Куп’янському районі на трасі між селищами Вільшани та Петропавлівка поліцейські виявили вантажний автомобіль марки «ЗІЛ-130» з вантажем деревини, на якій частково були відсутні бірки.

В ході проведення огляду місця події поліцейські вилучили транспортний засіб з деревиною об’ємом більше 4 кубічних метрів та помістили на штраф майданчик Куп’янського відділу поліції.

За вказаними фактами відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Проводиться подальша перевірка. Сума заподіяної шкоди наразі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські виявили незаконну порубку лісу у Лозівському та Близнюківському районах.