Українські Ромео і Джульєтта на Донбасі – біля намету покажуть документальний фільм про війну і любов

Фото: Інфоцентр Євро Харків

У п’ятницю, 2 серпня, о 20:00 біля намету на майдані Свободи покажуть фільм «Війна химер».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Інфоцентру Євро Харків на сторінці у Facebook.

У п’ятницю біля намету «Все для перемоги» просто неба відбудеться чергове засідання харківського кіноклубу «Нова Україна». На цей раз відбудеться показ документальної стрічки Анастасії і Марії Старожицьких «Війна химер».

«Це кінострічка про любов, смерть, людські трагедії та вічні питання, які задає собі кожен із нас у вирішальні моменти життя», – розповідає про фільм координатор харківського Євромайдану Борис Редін.

Історія про українських Ромео і Джульєтту відбувається на Донбасі. Він потрапив у Іловайський котел та втратив своїх найближчих побратимів. Проїжджаючи зруйнованими містами, вона намагається зрозуміти суть війни і любові. Вони прямо говорять одне одному про свої почуття, вириваючись із пекла. Це історія їхньої подорожі до лінії фронту та спроби спільного життя опісля всього.

Стрічка є переосмисленням власного досвіду режисерки Анастасії Старожицької. Фільм, який змушує по-іншому подивитись на війну та зануритись в глибини свого серця.

«Після перегляду, як завжди, дискусія та обговорення побаченого. Модерує зустріч журналіст Володимир Чистилін», – повідомляє Борис Редін.