У Харкові відкрилась кав’ярня з єнотами (Фото, відео)

Фото: UA: Харків

Єноти-полоскуни мешкають у харківській кав’ярні, яка відкрилась сьогодні, 1 серпня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення UA: Харків.

До цього часу тварини жили вдома у підприємця Марка Колеснікова.

«Це наші два класних єнотика. Це Барт і Ліза. Це хлопчик і дівчинка. Їм по чотири місяці зараз. Ми їх взяли взагалі у два чи три тижні приблизно, коли вони ще були маленькими, сліпенькими. І тоді от ми вирощували, вони знали тільки людей. І очі у них відкрилися тільки у мене на руках».

У кав’ярні — дві зали. В одній з них для єнотів облаштували окрему кімнату, яка не пропускає шум.

«Ми зробили ось такі імітації дерев із корою. Намагались максимально відповідати дикій природі. Єноти вночі взагалі не ведуть ніякої активності. Я з ними тут залишався, перевіряв, чи зручно їм. Чи комфортно вночі. Вони ось як о 20:00 заснули, так вранці й прокинулися».

Фото: UA: Харків

«Основні правила в тому, що ми не дозволяємо їх брати на руки. Тобто насильно їх тримати. Вони прийдуть самі та будуть з вами гратися, вони дуже соціально активні. Не будуть нікого кусати, якщо їх не намагатися силою взяти. З 09:00 години дітей пускаємо. До 7 років з наглядом дорослих, а з 8 років діти можуть тут сидіти самі».

Анна Аніщенко про кав’ярню дізналась з Інстаграму.

«Дуже такі спритні тварини. Я вже встигла з ними трохи погратися. Вони м’якенькі. І дуже-дуже допитливі. Намагаються витягнути все, що є у кишенях».

До єнотів не слід приносити дрібні речі та прикраси, розповідає волонтерка Дарина Райхельс.

Фото: UA: Харків

«Я наглядаю за ними. В основному, коли заходять люди, щоб вони людям не нашкодили й люди їм не нашкодили».

Ідея створити кафе з єнотами виникла рік тому, каже Марк.

«Дуже багато людей не могли їх бачити навіть у зоопарках. Вони сидять у вольєрах, клітках. І дуже далеко — з ними не можна контактувати. До нас люди приходять саме для того, щоб можна було їх хоча б погладити, потискати», — розповідає Марк.

«Ми хочемо подивитися, як будуть відчувати себе єноти. І коли буде багато людей, коли буде трафік постійний йти, і що нам робити, щоб з нашими тваринками було все добре».

Марк каже, перед тим, як відкрити кав’ярню, консультувалися з ветеринарною академією.

Відео: