У Харкові почали будувати тролейбусну лінію на Північну Салтівку

Фото: www.city.kharkov.ua

У Харкові почали будувати тролейбусну лінію на Північну Салтівку, що з’єдає станцію метро “Героїв Праці” і розворотне коло по вул. Наталії Ужвій.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Як повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан, для запуску нової тролейбусної лінії за маршрутом буде встановлено близько 300 опор, прокладено 7,8 км контактної мережі і побудована тягова підстанція. Частина будівельних робіт вже виконана.

“Ми вже встановили 18 опор контактної мережі, паралельно з цим працюємо над забезпеченням елементів навіски і придбанням контактного дроту. Також нас чекає велика робота з будівництва тягової підстанції, підключенню її до мереж “Харківобленерго” і розведення кабелів постійного струму. Крім того, тут буде повністю змінена конфігурація освітлення. Для цього ми встановимо на опори контактної мережі 462 світлодіодних світильники. Таким чином, ми намагаємося виконати цей проект комплексно, щоб вирішити питання не тільки транспортної, а й міської комунальної інфраструктури”, – зазначив Дульфан.

За його словами, завершити будівництво тролейбусної лінії на Північну Салтівку планується до кінця року. На новому маршруті курсуватимуть нові тролейбуси, придбані за кредитним договором з Європейським банком реконструкції та розвитку. Згідно з угодою з ЄБРР Харків придбав 57 сучасних тролейбусів виробництва компанії “Богдан Моторс”. Тролейбуси надходять партіями, на сьогоднішній день місто отримало чотири одиниці, в серпні надійдуть близько 30, а до кінця осені місто має отримати всі 57 одиниць.

Дульфан зазначив, що в планах міста – запустити новий тролейбусний маршрут в селище Жихор. “Оскільки селище розташоване в межах міста і є сформоване соціальне замовлення, керівництво міста поставило завдання зробити передпроектні пропозиції з будівництва тролейбусної лінії в бік селища Жихар”, – повідомив він.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові планують відновити тролейбусний маршрут №17, який курсуватиме від пл. Свободи до заводу “Комунар”.

Луцький автоскладальний завод корпорації “Богдан” переміг у тендері на поставку Харкову 57-ми 12-метрових тролейбусів моделі Т70117. Поставка тролейбусів здійснюється у рамках проекту “Міський громадський транспорт в Україні”, який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку.

9 липня до Харківського тролейбусного депо №2 прибули перші два тролейбуси луцького заводу «Богдан-Моторс».

У першому півріччі 2019 року тролейбусами у Харкові скористалися 53,7 мільйона пасажирів, що на 23,5% менше, ніж за аналогічний період минулого року.