У Харкові відновили пошкоджену в результаті ДТП високовольтну лінію електропередачі

Фото: скрин видео АТН

Відновлено високовольтну лінію електропередачі по Московському проспекту, яка була пошкоджена в результаті ДТП.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення на сайті АТ «Харківобленерго».

У Харкові відновлено ділянку високовольтної лінії електропередачі по Московському проспекту біля ХЕМЗ, яка була пошкоджена в результаті ДТП.

Нагадаємо, у кінці червня поточного року вантажівка збила металеву опору, що призвело до часткового знеструмлення підстанції «Серп і Молот».

Під загрозою опинилося електропостачання об’єктів міської інфраструктури: метрополітену, наземного електротранспорту, котельнь теплових мереж, а також споживачів Слобожанського, Київського та Шевченківського районів.

“Завдяки своєчасним діям персоналу центральної диспетчерської служби АТ «Харківобленерго» вдалося живити підстанцію за резервною схемою і, таким чином, уникнути численних відключень”, – йдеться у повідомленні.

Фото: ХХарьков/Telegram

На заміну пошкодженої ділянки повітряної лінії були направлені матеріали з аварійного запасу. У стислі терміни енергетики виконали масштабну реконструкцію.

У ході виконання відновлювальних робіт здійснено заміну ділянок високовольтної лінії, яка в двох місцях перетинає Московський проспект. Це дозволило забезпечити високий рівень безпеки на одній з найжвавіших автомагістралей міста.

Як повідомляв Харків Times, біля “Турбоатома” вантажівка врізалася в електроопору – Московський проспект перекритий (фото). Вранці 29 червня на Московському проспекті, біля ПрАТ “Турбоатом” вантажівка Foton врізався в лінію електропередач. У результаті зіткнення вантажівка і ЛЕП отримали значні пошкодження, існувала загроза обвалення опори.