Крадіїв, які “обчистили”квартири харків’ян майже на півмільйона гривень, відправлено під варту

Фото: Фокус

Червонозаводський районний суд м. Харкова обрав двом чоловікам, підозрюваним у низці квартирних крадіжок (ч. 3, 4 ст. 185 КК України) запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів заступник керівника Харківської місцевої прокуратури № 5 Іван Невідомий, слідство встановило, що протягом березня-квітня цього року двоє неодноразово судимих чоловіків віком 35 та 42 років вчинили низку крадіжок з домівок харків’ян.

До осель зловмисники пробиралися через вікна. З домоволодінь виносили грошові кошти, техніку, ювелірні прикраси та інше цінне майно. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, – близько 470 тис. грн.

Наразі слідством встановлена причетність одного з підозрюваних до трьох крадіжок, іншого – до однієї. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем їх мешкання вилучено частину викраденого майна.

Досудове розслідування триває, перевіряється можлива причетність фігурантів провадження до інших подібних кримінальних правопорушень. Якщо вина чоловіків буде доведена в суді, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Timesсільський голова попався на крадіжці коштів з ремонту автошляхів.Голова одного з селищ міського типу у змові з директором комерційного дорожньо-будівельного підприємства систематично привласнювали бюджетні кошти, виділені на поточний та капітальний ремонт місцевих автошляхів.