Правопорушники-машиністи намагалися втекти на поїзді до Росії (Фото, відео)

Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники викрили несанкціоновану зупинку поїзда, в який українці намагалися завантажити майже три тонни горіхів до Росії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державної прикордонної служби України.

Співробітники Державної прикордонної служби України проводять системні заходи з протидії злочинності на державному кордоні України.

Так, сьогодні вночі оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби, реалізуючи завчасно отриману інформацію, в районі населеного пункту Лиман Перший Дворічанського району Харківської області, виявили 6 осіб.

Вони перевантажували картонні коробки із двох транспортних засобів «ГАЗ» до порожнього вагона вантажного потяга.

Фото: dpsu.gov.ua

Поїзд саме здійснив несанкціоновану зупинку після проходження прикордонно-митного контролю на шляху до Росії.

Під час затримання правопорушники-машиністи намагалися втекти, розпочавши рух поїзда у бік кордону, однак їх було блоковано на наступній станції та не пропущено через кордон.

У потягу та на місці перевантаження виявлено 277 коробок з волоськими горіхами загальною вагою 2770 кг та приладдя для пасіки. Товар правопорушники планували незаконно перемістити через кордон.

Фото: dpsu.gov.ua

Також під час огляду автомобіля одного із правопорушників, виявлено незареєстрований пристрій для відстрілу гумових куль з набоями.

По даній ситуації до компетентних правоохоронних органів прикордонниками направлено повідомлення про вчинення злочинів, передбачених статтями 227, 263 та 276 КК України.

На даний час тривають заходи з фіксації доказів правопорушення та здійснюється перевірка місцевості за маршрутом руху потяга.

Відео: