Поліцейські затримали під Харковом “чорних лісорубів”

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківському районі працівники групи швидкого реагування патрульної поліції 28 липня затримали громадян за незаконну вирубку лісу.

Про це Харків Times сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

До чергової частини надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі, розташованій в селищі Безлюдівка, невідомі ведуть активну роботу з вирубки дерев. За вказаною адресою поліцейські виявили трьох громадян, віком від 33 до 37 років. Дозволу на проведення вирубки лісу чоловіки не мали.

На правопорушників було складено адміністративний протокол за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка). Санкція статті тягне за собою накладення штрафу на громадян від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 7 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як повідомляв ХарківTimes, в ніч на 26 липня правоохоронці затримали шість вантажівок, які перевозили понад 75 кубічних метрів високоякісної деревини дуба. Машини були зупинені на територіях Золочівського, Красноградського і Чугуївського районів.

26 липня Золочівський районний суд відмовив у накладенні арешту на транспортні засоби та спиляну деревину.

28 липня поліція повідомила про виявлення протягом двох діб фактів незаконної порубки лісу в Нововодолазькому, Харківському і Богодухівському районах.