Екологи заявили про початок кампанії проти харківського “Центру поводження з тваринами”

Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) і “Асоціація зоозахисних організацій України” (АЗОУ) заявили про початок системної компанії проти харківського комунального підприємства “Центр поводження з тваринами”.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення КЕКЦ на його сторінці у Facebook.

“У Харкові влада створила спеціальний концентраційний табір для котів і собак, що зветься КП “Центр поводження з тваринами”. Керує ним якась Юлія Григор’єва Шаповалова. Тіньове завдання цієї організації – знищення котів і собак під виглядом “евтаназії”. За 10 років існування Центр знищив, за попередніми підрахунками, близько 70 тисяч собак і котів. Частина безпритульних, частина-домашніх”, – йдеться в повідомленні.

Екологи відзначають, що на 2019 рік харківська влада виділила Центру “на злодіяння” 30 млн. гривень, в минулому році – 25 млн. гривень

“Крім того Центр Шаповалової перейшов ще й на комерційну роботу з вилову і знищення собак і котів. Він домовляється з шкуродерами і позбавляє життя собак і котів в областях – Харківській, Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській. За всією цією кривавою м’ясорубкою проглядаються зловісна фігура мера Харкова Кернеса і його помічника Нехорошкова (директор Департаменту житлового господарства Харківської міськради Роман Нехорошков – ХТ“, – сказано в повідомленні.

Екологи вимагають звільнити керівника КП “Центр поводження з тваринами” Шаповалову та віддати її під суд, закрити Центр, “а також покарати Кернеса і його подільника Нехорошкова”.

Вони також наводять довідку про діяльність КП “Центр поводження з тваринами”, складену харківським зоозахисником Мариною Сурковою.