Держагентство лісових ресурсів звільняє лісничого, який розповів Зеленському про вирубку лісів на Харківщині

В.о. глави Держагентства лісових ресурсів України подав до Кабміну подання про дострокове розірвання контракту з директором ДП “Жовтневий лісгосп” Русланом Чагаровським, який доповідав про ситуацію з вирубкою лісів на Харківщині президенту України Володимиру Зеленському.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення агентства “Інтерфакс-Україна”.

17 липня відбувся візит до Харкова президента України Володимира Зеленського, який заявив, що, пролітаючи над Харківською областю, був вражений масштабними наслідками незаконної вирубки лісів. Про ситуацію з вирубкою Президенту доповідав директор ДП “Жовтневий лісгосп” Руслан Чагаровський, який займає цю посаду з листопада 2014 року.

Чагаровський вступив в конфлікт як з харківським, так і з київським керівництвом лісового господарства, оскільки розпочатий ним аудит виявив колосальні збитки, завдані вирубкою лісу. Напередодні візиту Зеленського невідомі спалили автомобіль дружини Чагаровського. Однак, незважаючи на команду президента повернути процес у правове русло, реакція в.о. глави Держагентства лісових ресурсів України була іншою: він подав до Кабміну подання про дострокове розірвання контракту з Чагаровським.

Зараз Чагаровський очікує звільнення і каже, що його хочуть прибрати з системи, щоб його аудит не виявив плоди багаторічної діяльності лісової мафії. Сума збитків у 80 млн грн, про яку лісник доповідав Зеленському, на сьогодні вже виросла до 100 млн грн., і може збільшитися мінімум удвічі.