На аеродромі Коротич парашутисти зі світовим ім’ям готують світовий рекорд (фото, відео)

Фото: aeroclub.net.ua

До Харкова прибула авіація Національної гвардії України для тренувань екіпажів на літаку Ан-72 і десантування парашутистів у міжнародному проекті Sequential Games.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Харківського аероклубу.

За участю Ан-72 на аеродромі «Коротич» відбудеться тренувальний міжнародний збір парашутистів з 34 країн для підготовки до світового рекорду.

Військово-транспортний літак направлений з Києва до Харкова для відпрацювання спецнавиків нацгвардійців, а також для тренувальних стрибків парашутистів, які з’їхалися до Харкова з усього світу.

Третій рік поспіль харківський аеродром «Коротич» стає майданчиком для зборів парашутистів зі світовим ім’ям для тренувальних стрибків і підготовки до встановлення нових світових рекордів.

Фото: aeroclub.net.ua

З 29 липня по 2 серпня Харківський аероклуб спільно з Федерацією парашутного спорту України та Національною гвардією України проводить другий етап найпрестижнішого парашутного проекту в світі – Sequential Games.

Sequential Games – це основа світових рекордів, щорічні збори найсильніших спортсменів світу категорії «Великі формації з перестроюванням», у рамках яких скайдайвери за надкороткий час збирають у вільному падінні особливо складні фігури і кілька разів перебудовують їх у нові.

До таких стрибків допускаються тільки досвідчені парашутисти найвищої спортивної категорії з індивідуальною кількістю стрибків від 500 до 30 000.

Постановниками цих стрибків є капітани і постановники світових парашутних рекордів, в числі яких – Дітер Кірш (Німеччина), Патрік Пасс (Франція), Ян Мілко Хоткінсон (Великобританія), Кейт Купер-Дженсен (Данія), Ілля Балашов (Україна).

Вперше проект відбувся в 2014 році. У 2018 р. збори Sequential Games вперше відбулися в Україні, в Харкові, на аеродромі «Коротич». Участь у проекті взяли представники 42 країн.

У 2019 р. Sequential Games проводиться в три етапи.

Перший етап відбувся в Португалії з 10 по 14 квітня.

Другий етап проходить в Україні 29 липня – 2 серпня.

Третій етап: 13 – 18 жовтня (США, Перріс), заключний, де і будуть зроблені спроби встановлення світового рекорду нової сітки.

З понеділка по п’ятницю в Харкові на аеродромі «Коротич» 100 осіб, відібрані світовими капітанами за результатами попередніх зборів і рівню особистої майстерності, виконують стрибки з літаків Ан-72, Ан-28, Ан-28.

Фото: aeroclub.net.ua

Їх завдання – зібрати і перебудувати складну фігуру 100-way, таким чином отримавши досвід і підготуватися до спроб встановлення рекорду.

У понеділок, 29 липня, проходить установчий збір та тренування по секторам. Парашутисти стрибають групами: група 40 осіб з двох літаків Ан-28 виконає три стрибка, і дві групи по 30 чоловік з літака Ан-72 також виконають по три стрибки.

Уже завтра літаки Ан-28, Ан-28 і Ан-72 піднімуться в небо втрьох. Парашутисти приступлять до збору великої формації 100-way.

Завершити стрибки парашутисти збираються в п’ятницю.

Відео:

Нагадаємо, на аеродромі «Коротич» встановлено національний парашутний рекорд в категорії «Великі формації з перестроюванням з повним розпуском» 20-way. 20 липня судді зафіксували рекорд, який був вперше в світі встановлено за новими правилами Міжнародної федерації парашутного спорту – динамічні перестроювання, повний розпуск. Рекордсменами України стали 20 парашутистів, які зібрали формацію і двічі її перебудували, показавши три фігури.