Поліцейського, що збив жінку з дитиною на перехресті, тимчасово відсторонять від патрулювання

Фото: ХСалтовка/Telegram

Патрульний, який кермував машиною, що збила жінку з трирічним хлопчиком на пішоходному переході на проспекті Григоренка, не патрулюватиме місто на час службової перевірки.

Про це розповів начальник Управління Патрульної поліції Харківщини Размік Оганісян, повідомляє ХарківTimes з посиланням на UA: Харків.

«Я гадаю, до кінця тижня працівник буде притягнутий до дисциплінарної відповідальності. Річ у тому, що немає тяжких травм та відповідних наслідків. Ми згодні, що ми неправі. Патрульні нестимуть відповідальність за це, але я гадаю, що на службову перевірку нам знадобиться до п’яти днів, тому відстороняти його на таких термін. Він не патрулюватиме місто протягом цього часу, буде працювали у підрозділі, але не буде виїжджати на патрулювання”, – розповів Размік Оганісян.

Він додав, що в понеділок (29 липня – прим. ред) патрульного викличуть і будуть розбиратись в ситуації в рамках службового розслідування.

“Стосовно травм та обставин — цим має займатись слідчо-оперативна група», — прокоментував начальник управління.

Як розповіла журналістам речниця Управління Патрульної поліції Харкова Карина Курбанова, на місці події були провeдeні всі пeршочeргові слідчі дії, які зафіксовані у відповідних процeсуальних докумeнтах.

“Відомості про вищeзазначeну подію внeсeні до ЄРДР. Надалі матeріали ДТП будуть пeрeдані за підслідністю до ДБР”, – повідомила Карина Курбанова.

За словами речниці відділу комунікації Нацполіції області Оксани Калмикової, за вказаним фактом вирішується питання щодо внесення інформаціє до ЄРДР за ч.1 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

Як повідомляв Харків Times, ввечері 26 липня на перехресті проспектів Петра Григоренка – Героїв Сталінграду сталася ДТП за участю службового автомобіля. “Toyota Prius”на пішохідному переході здійснив наїзд на 59-річну жінку, поруч з якою йшов 3-річний хлопчик. Внаслідок ДТП жінку та дитину шпиталізували до лікарні з попереднім діагнозом садини колін у жінки та пошкодження м’яких тканин у хлопчика.