З річок Харків і Лопань дістали понад 100 тонн сміття

Фото: city.kharkov.ua

Понад 100 тонн сміття зібрали комунальники в ході робіт з очищення русел річок Харків і Лопань.

Про це в п’ятницю, 26 липня, розповів головний інженер КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації» Володимир Заліський. Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу Харківської міськради.

За словами Заліського , роботи з очищення річок були розпочаті місяць тому. На цей період було здійснено водозниження в річках Харків і Лопань, на ділянках від Гончарівської до Павлівської та Журавлівської гребель.

«Наше підприємство проводить прибирання русел річок від сміття і великогабаритних предметів. Це, зокрема, автопокришки, мішки зі сміттям, які жителі приватного сектора викидають на спусках річок, деревина та інше. Також в ході робіт ми провели очищення виходів зливової каналізації, розташованих під водою, і відремонтували гідромеханічне обладнання Гончарівської греблі», – розповів Володимир Заліський.

За його словами, вже наступного тижня планується завершити ці роботи, закрити затвір Гончарівської греблі, і вода в річках поступово досягне звичного рівня.

Як повідомив головний інженер КП «КВЗК», робота з очищення русел річок потребує вдосконалення, для цього підприємство розробить комплексну концепцію очищення річок, до якої приєднаються спеціалізовані організації та НДІ.