Судді відпустили сімох підозрюваних у рейдерстві під домашній арешт (фото)

Фото: UA: Харків

В п’ятницю, 26 липня, четверо суддів Київського районного суду водночас обирають запобіжні заходи для підозрюваних у спробі рейдерського захоплення агрофірми “Маяк” у Валківському районі.

Клопотання прокуратури розглядають судді Костянтин Садовський, Світлана Муратова, Світлана Колесник та Наталя Єфіменко. Про це повідомляє ХарківTimes з посиланням на Медіапорт.

Всього підозрюваних 46. Групами їх доставляють до суду під конвоєм. В основному це молоді люди, студенти.
Станом на 12:00 судді розглянули сім клопотань. Всіх підозрюваних відправили під домашній арешт, повідомляє UA: Харків.

Фото: UA: Харків

Прокуратура просить тримання під вартою для всіх підозрюваних. Захист заперечує. Зокрема, 22-річний Андрій Новицький розказав суду, що його запросили охороняти ангар та сільгосптехніку за 800 грн у день, і він не мав наміру чогось захоплювати. Про це дізнався ХарківTimes з повідомлення Укрінформ.

Суддя застосувала до Новицького домашній арешт на два місяці – з 21:00 до 07:00.

Аналогічне рішення ухвалено і щодо підозрюваного Артема Радченка, який, за словами батьків, хворий та потребує госпіталізації.

Фото: UA: Харків

Як повідомляв Харків Timesна Валківщині півсотні озброєних “тітушок” намагалися захопити агрофірму (фото, доповнено). Серед рейдерів були громадяни РФ та жителі ОРДЛО.

Усі учасники спроби рейдерського захоплення агрофірми на Харківщині затримані.

Усім затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.