Сорок підозрюваних у рейдерстві відпускають під нічний домашній арешт (доповнено)

Уже сорока підозрюваним у спробі рейдерства обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення UA: Харків.

У Київському районному суді обирають запобіжні заходи для підозрюваних у спробі рейдерського захоплення агрофірми “Маяк” у Валківському районі.

«Сорока підозрюваним у спробі рейдерства на Валківщині обрали запобіжний захід — нічний домашній арешт. Ще шістьом мають обрати протягом кількох годин, розповіла керівниця апарату Київського райсуду Харкова Наталія Бардіна», – передає UA: Харків.

Підозрювані, з якими спілкувались кореспонденти UA: Харків кажуть: «Нас підставили. Ми їхали туди на роботу, охороняти поля». Сьогодні до суду прийшли їхні близькі.

Клопотання прокуратури розглядають судді Костянтин Садовський, Світлана Муратова, Світлана Колесник та Наталя Єфіменко. Всього підозрюваних 46. Групами їх доставляють до суду під конвоєм. В основному це молоді люди, студенти, повідомляють у ЗМІ.

Усім 46 затриманим обрано запобіжний захід, повідомила прес-служба суду:

«26 липня 2019 року слідчими суддями Київського районного суду м. Харкова за результатами розгляду клопотань сторони обвинувачення винесено ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно 46 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 206-2, ч.3 ст.15, ч.1 ст.294 КК України». Домашній арешт з 21:00 до 7:00.

Прес-служба прокуратури області уточнила пізніше, що 45 підозрюваним в рейдерстві обрано запобіжний у вигляді нічного домашнього арешту, ще одному – цілодобового арешту.

Як повідомляв Харків Times, на Валківщині півсотні озброєних “тітушок” намагалися захопити агрофірму (фото, доповнено). Серед рейдерів були громадяни РФ та жителі ОРДЛО.

Усі учасники спроби рейдерського захоплення агрофірми на Харківщині затримані.

Усім затриманим оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 206-2 (замах на участь у масових заворушеннях, замах на співучасть у незаконному заволодінні майном підприємства) КК України.

Судді відпустили сімох підозрюваних у рейдерстві під домашній арешт (фото)