Районний суд відмовив в арешті вантажівок і деревини

Фото: Пресцентр СБ України

У Золочеві Харківської області районний суд відмовив в накладенні арешту на вилучене майно лісового господарства.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Відділу комунікації поліції Харківської області.

На виконання розпорядження президента України щодо протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з незаконною вирубкою лісових насаджень на території Харківської області, 25 та 26 липня силовики регіону провели масштабне відпрацювання державних лісництв.

В результаті вжитих заходів правоохоронці затримали в Золочівському, Чугуєвському і Красноградському районах області шість вантажівок, які перевозили більше 75 кубічних метрів високоякісної деревини дуба. На момент перевірки документи на лісопродукцію були відсутні.

Фото: Пресцентр СБ України

За вказаними фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Сьогодні, 26 липня, Золочівський районний суд відмовив у накладенні арешту на транспортні засоби і спиляну деревину.

Досудове розслідування за відкритим кримінальним провадженням триває.

Робота органів поліції щодо ефективної протидії незаконним вирубкам лісових насаджень знаходиться на постійному контролі керівництва МВС та Національної поліції України.

Як повідомляв Харків Times, за одну ніч на Харківщині затримали шість вантажівок з незаконно вирубаними дубами (фото, відео)