Кернес відповів на петицію з вимогою реконструювати “Зелений гай”

Фото: Объектив

У парку “Зелений гай”, що розташований в Індустріальному районі Харкова, установка нових атракціонів не планується. Про це йдеться у відповіді Харківського міського голови Генадія Кернеса на петицію з вимогою провести реконструкцію  парку, яка набрала більше п’яти тисяч голосів.

Про це  ХарківTimes  дізнався з реєстру електроних петицій на сайті Харківської міськради.

Відповідаючи на вимогу харків’ян, мер зауважив, що у парку виконуються поточні роботи: вивіз сміття, прибирання території. Також Кернес перерахував виконані минулого року роботи в парку. Він нагадав, що у 2018 році було відновлено зовнішнє освітлення на центральній алеї, відремонтовано лавки, організовано охорону парку, встановлено нові контейнери для збору і вивезення ТПВ. Крім того, було демонтовано атракціони, непридатні для експлуатації.

“Оскільки територія парку в перспективі розглядається як тиха зона відпочинку, установка нових атракціонів не планується”, – йдеться у відповіді мера.

За його словами, наразі на стадії розробки знаходиться проектна документація на відновлення елементів благоустрою доріжок, зелених зон та майданчиків на території північної частини парку культури та відпочинку «Зелений Гай». За планами, у парку створять дитячий майданчик та майданчик для вигулу собак. Відновлять паркові доріжки та встановлять лавочки і урни. Окрім цього, планується провести ремонт зовнішнього освітлення у парку.

“Після розробки і узгодження проектної документації в повному обсязі відповідно до чинного законодавства планується виконання монтажно-будівельних робіт на вищезазначеному об’єкті”, – додав Кернес.

Але Кернес не уточнив, коли саме з бюджету будуть виділені кошти на повноцінну розробку проекту. Також не назвав навіть приблизний термін, коли розпочнеться реконструкція парку “Зелений гай”.

Як повідомляв  ХарківTimes , петиція з вимогою провести реконструкцію парку “Зелений гай”, яку було опуліковано на сайті Харківської міської ради достроково набрала більше п’яти тисяч голосів.

Автор петиції Віталій Капшітарь, вимагаючи провести реконструкцію парку, заявив, що раніше “Зелений гай” був гордістю Індустріального району. Зараз стан популярного місця відпочинку наближається до катастрофічного.

До міської влади автор висунув 10 вимог по реконструкції парку. Серед них – провести ландшафтні роботи і роботи по освітленню парку, відновлення великої і малої сцен, створення дитячих і спортмайданчиків, велодоріжок і установка нових атракціонів.