Харків’янин за спробу дати хабаря патрульному заплатить в вісім раз більше

Ленінський районний суд виніс вирок 27-річному харків’янину, який розбив вікно дитячого театру, а потім намагався відкупитися від патрульних.

Як дізнався  Харків Times з повідомлення прокуратури області, засуджений скоїв правопорушення на початку травня цього року. Того дня він разом з друзями гуляв містом разом з друзями. Чоловіки були напідпитку. Проходячи повз Харківський театр для дітей та юнацтва нетверезий зловмисник задля розваги вибив ліктем вікно в будівлі.

Протиправні дії побачили патрульні, які зупинили правопорушника та його друзів. Правоохоронці роз’яснили чоловіку, що його дії підпадають під ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Щоб уникнути відповідальності, зловмисник намагався відкупитися від поліцейських. Він запропонував командиру взводу патрульної поліції тисячу гривень, щоб безперешкодно залишити місце події. Він не реагував на слова правоохоронців щодо можливої кримінальної відповідальності. Тому поліцейські були вимушені повідомити про кримінальне правопорушення до диспетчерського пункту «102».

Харків’янина визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, чоловіку призначили покарання у вигляді штрафу в сумі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8,5 тис. грн.).

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв  ХарківTimes, знайти вбивцю допоміг головний убір.