Родині загиблої на Донбасі Яни Червоної вручили посмертну нагороду (фото)

Фото: АрміяInform

Орден «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеню, яким Яну Червону нагородили посмертно, передали родині загиблої харків’янки — її мамі, чоловікові та дітям.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на Інформаційне агентство МО України у м. Харків.

Нагородження проходило в Харківській обласній державній адміністрації. Крім родини загиблої, були присутні її друзі та бойові побратими, розповів речник Міністерства оборони на Харківщині Віталій Саранцев.

Фото: АрміяInform

Слова вдячності та підтримки близьким і рідним Яни Червоної висловили заступник військового комісара Харківського обласного військового комісара підполковник Микола Шарий, та голова ХОГА Юлія Світлична.

Фото: АрміяInform

Харків’янка Яна Червона у 2013-2014 роках була активною учасницею харківської самооборони та Євромайдану. З початком бойових дій на Донбасі, вона приєдналась до волонтерського руху та самовіддано допомагала українським військовим на фронті. Через два роки волонтерської діяльності Яна і сама підписала контракт із Збройними силами України.

Як повідомляв Харків Times, у вівторок, 2 квітня, в зоні ООС загинули відомий харківський волонтер, Яна Червона, яка останнім часом служила за контрактом в Збройних силах, і військовослужбовець Сергій Мілютін. Яна і Сергій загинули тому, що до бліндажа, де вони перебували влучила ворожа, російська міна. У Яни залишилися двоє дітей – 8 та 10 років.

4 квітня харків’яни на колінах простилися з загиблою на Донбасі кулеметницею Яною Червоною.

6 квітня Президент України Петро Порошенко підписав наказ про нагородження Яни Червоної орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно).