На Харківщині знешкодили 14 організованих злочинних угруповань

З початку року поліцейські Харківщини знешкодили 14 організованих злочинних угруповань.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Відділу комунікації поліції Харківської області.

Протягом першого півріччя робоча група у сфері протидії організованій злочинності з числа силовиків регіону активно застосовувала координаційні та наглядові повноваження щодо протидії злочинності, передусім її організованим формам. Професійна діяльність групи отримала позитивну оцінку з боку міжнародних партнерів – Консультаційної місії Європейського союзу.

Сьогодні у прокуратурі Харківської області відбулася координаційна нарада силовиків, під час якої правоохоронці підбили підсумки роботи щодо запобігання та протидії злочинності в регіоні у першому півріччі 2019 року.

У заході взяли участь керівники Головного управління Національної поліції, Управління служби безпеки України, Головного управління ДФС в області, Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції та Харківського прикордонного загону Східного Регіонального управління ДПС України.

За ці півроку закріплено тенденцію до зниження рівня злочинності, зокрема, кількості тяжких (- 9,1%) та середньої тяжкості злочинів (- 7,3%). Розкрито кожен третій злочин (7154 з 20163). Високим залишається рівень розкриття умисних убивств, тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, фактів торгівлі людьми, розбоїв.

До суду направлено 73 обвинувальні акти стосовно 85 осіб у справах про корупційні злочини. Посилено протидію адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією – до суду направлено 461 протокол. За наслідками їх судового розгляду до відповідальності притягнуто 220 осіб.

Окрему увагу учасники наради приділили питанням протидії злочинам у сфері охорони довкілля, зокрема, щодо стану справ з викриття та розслідування незаконної порубки лісу.

За підсумками наради, визначені пріоритетні напрями роботи у подальшому. Серед них – протидія злочинам у бюджетній сфері, правопорушенням, пов’язаним із протиправним заволодінням урожаєм сільгоспкультур, самовільним захопленням та використанням земельних ділянок, та у сфері охорони довкілля й лісового господарства.