На Харківщині засудили чоловіка, який стріляв у собаку

Фото: zbroya.info

Золочівський районний суд Харківської області визнав винним 58-річного місцевого мешкання у вчиненні хуліганства із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренка, суд призначив чоловіку покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.

«Прокуратура довела в суді, що у травні цього року зловмисник, вийшовши зі свого двору, побачив на вулиці сусідську собаку. Вона бігала по дорозі без нагляду господарів. Чоловік повернувся у хату, взяв з сейфу мисливську рушницю та знову вийшов надвір. Він вистрелив у собаку. Тварина отримала вогнепальні поранення. У її тіло потрапили дві кулі. Завдяки вчасно наданій ветеринарній допомозі собаку вдалося врятувати», – розповів О. Кушнаренко.

Подія сталася на вул. Вокзальній у смт. Золочів в обідній час. Все відбувалося на відкритій місцевості. За щасливим збігом обставин під час стрілянини на вулиці не було ні перехожих, ні автомобілів.

У ході суду чоловік визнав свою вину, розкаявся та пояснив, що стріляв у собаку тому, що вона нібито тягала з його подвір’я курей.

Крім того, з’ясувалося, що у засудженого прострочений дозвіл на зберігання та носіння вогнепальної зброї. За клопотанням прокуратури суд ухвалив конфіскацію мисливської двоствольної рушниці та набоїв до неї. За зберігання та використання зброї без дозволу чоловік поніс адміністративне покарання.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, Дергачівський районний суд області виніс вирок 33-річному жителю райцентру, визнавши його винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК). Чоловіка, який заступився за собаку і вбив подругу, засудили до 7,5 років позбавлення волі.