Фірми харківського депутата та його сина оштрафували за змову на тендерах

Фото: Leopolis.news

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало за змову на тендерах ТДВ «Спецбуд-3» та ТОВ «Вега-буд» на загальну суму в 2 мільона 695 тисяч гривен. Кожен з порушників повинен сплатити 1 мільйон 347 тисяч 500 гривень.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби АМКУ, підприємців покарано за змову на двох торгах із закупівлі послуг ремонтних робіт каналізаційної системи та доріг у м. Харкові і м. Чугуєві.

Спіробітники тервідділення встановили, що заснували обидві фірми та керують ними родичі. Крім того компанії мають спільну адресу та співробітників, одні тел. на IP- адреси. Під час розслідування фахівці АМКУ виявили синхронність у діях представників обох компаній. У поданих ними документках однаові помилки та ідентичний дефект й оформлення в документах,.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, одним з власників та керівником «Спецбуд-3» є депутат Харківської міської ради Віталій Степанович Ганжа. Власником та керівником «Вега-буд» є син депутата Віталій Віталійович Ганжа.

Фірми разом прийшли в липні 2017 року на тендер Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міськради щодо капітального ремонту зливової каналізації по вул. Різдвяній та вул. Піскунівській. Договір підписали в серпні з ТДВ «Спецбуд-3» на 4,13 млн грн.

Але майже одразу договір розірвали за згодою сторін, без проплат.

Майже в той же час ситуація повторилась на тендері Управління житлово-комунального господарства та екології Чугуївської міськради щодо капітального ремонту дороги та тротуарів по вул. Харківській в Чугуєві. Договір підписали на 11,1 млн грн., також з ТДВ «Спецбуд-3». Але також майже одразу його розірвали, за згодою сторін, без проплат.

Як повідомляв Харків Times, Антимонопольний комітет оштрафував автозаправки.