Затримані учасники рейдерського захоплення агрофірми на Харківщині (Фото, відео)

Усі учасники спроби рейдерського захоплення агрофірми на Харківщині затримані.

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення Відділ комунікації поліції Харківської області.

Досудове розслідування триває за трьома статтями Кримінального кодексу України. Особи затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення їм про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, що група осіб спробувала захопити приватне сільгосппідприємство 23 липня близько 22:00 у селі Велика Губщина Валківського району. На місце події терміново прибули керівництво обласного главку поліції, групи швидкого реагування, бійці батальйонів поліції особливого призначення та слідчо-оперативна група Валківського відділу поліції. Поліцейські оперативно припинили дії правопорушників.

Для з’ясування усіх обставин події та проведення слідчих дій до Валківського відділу було доставлено 46 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України, а саме ч. 1 ст. 206-1 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відео:

Як повідомляв Харків Times, на Валківщині півсотні озброєних “тітушок” намагалися захопити агрофірму (фото, доповнено)