ВРП звільнила суддю, який закрив справу Кернеса

Фото: Украинская правда

Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Київського районного суду Полтави Андрія Антонова, який закрив справу мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ВРП.

“Вища рада правосуддя 23 липня 2019 розглянула матеріали про звільнення 8 суддів за загальними обставинами, а саме в зв’язку з подачею заяв про звільнення у відставку і за власним бажанням”, – сказано в ньому.

Серед суддів, звільнених у відставку, і суддя Київського районного суду Полтави Антонов.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року міському голові Харкова і двом його охоронцям повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Їх звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двом активістам Євромайдану – Сергію Ряполову і Олександру Кутяніну 25 січня 2014 року.

26 березня 2015 ГПУ передала обвинувальний акт проти Кернеса і двох його охоронців в суд, а 2 квітня Вищий спеціалізований суд України переніс розгляд справи в Полтаву.

10 серпня 2018 року суддя Антонов закрив справу проти Кернеса у зв’язку з відмовою прокуратури брати участь в дебатах. Суддя зазначив, що прокурори не з’явилися на жодне з 7 призначених засідань для проведення дебатів. У зв’язку з цим він вважав, що прокуратура відмовилася від звинувачення і закрив справу проти підсудного.

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за підозрою у винесенні неправосудного рішення суддею Київського районного суду Полтави Андрієм Антоновим. Також ГПУ подала апеляцію на закриття провадження стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса.