У Харкові засудили аптекарку за продаж кодтерпіну без рецепту

Фото: atr.ua

Провізора однієї з харківських аптек, що продала без рецепту нарковмісний препарат, на 1,5 року позбавили права обіймати посади, пов’язані з обігом та реалізацією рецептурних ліків. Окрім того, 61–річна жінка має сплатити понад 2 тис. грн. штрафу.

Таке рішення прийняв Дзержинський районний суд м. Харкова, визнавши фармацевта винною у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 320 КК України ( порушення встановлених правил відпуску наркотичних засобів).

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу прокуратури області.

За інформацією начальника управління прокуратури області Тетяни Сотнікової, у січні цього року аптекарка двічі продала без рецепту заборонений медичний препарат «Кодтерпін ІС», що містить у своєму складі наркотичний засіб. Загалом провізор незаконно реалізувала 3 блістери по 10 пігулок.

У судовому засіданні обвинувачена свою вину повністю визнала. Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Timesпрокуратура затвердила обвинувачення завідувачу і двом касирам мережі аптек, підозрюваним в порушенні встановлених правил відпуску наркотичних засобів.