Повідомлення про замінування харківських вишів виявилося фейковим

Фото: ХарківTimes

Харківські поліцейські перевірили інформацію, яка надійшла напередодні, 23 липня, про замінування державної установи та двох вищих навчальних закладів у місті.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення відділу комунікації Нацполіціі області.

Спочатку аноніми прислали повідомлення про закладення вибухівки у Харківському національному університеті радіоелектроніки (ХНУРЕ) і Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова. Згодом надійшла інформація про загрозу вибуху у державній установі.

За адресами виїжджали співробітники слідчо-оперативних груп, кінологічного центру та вибухотехнічного управління обласного главку харківської поліції.

Фахівці обстежили 45600 кв. метрів приміщень та 56300 кв. метрів прилеглої території об’єктів, евакуювали 200 громадян. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили.

За повідомленнями про замінування навчальних закладів відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння вказаних кримінальних правопорушень.

Як повідомляв ХарківTimes,  22 липня, на електронну скриньку поліції Харківський області надійшло анонімне повідомлення про закладення вибухівки на 510 об’єктах.