У пам’ять про Даню Дідіка запишуть музичний альбом

Фото: Руслан Горовой

Відомі українські виконавці запишуть пісні у пам’ять 15-літнього Дані Дідіка.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення автора проекту Руслана Горового на сторінці у Facebook.

«Так працює пам`ять». Тепер це не просто три слова, це музичний проект, який з часом переросте в альбом-збірку, а потім, сподіваюся, взагалі піде «по руках» і буде лунати з лавочок під під’їздами, де молодь грає на гітарах», – пише журналіст, письменник і автор проекту “Так працює пам’ять” Руслан Горовий.

За його словами, у збірку ввійдуть пісні українських виконавців, присвячені Дані Дідіку, а в його особі всім загиблим за незалежність країни.

«Даня загинув у 2015 році під час Ходи Гідності в Харкові. Виродки підірвали бомбу на шляху колони, в результаті чого дев’ятеро людей було травмовано, а четверо, в тому числі і Даня, загинули. Дані було лише п`ятнадцять. Він свідомо пішов на ходу, більше того, він з друзями тримав периметр, щоб убезпечити людей від провокацій з боку тітушні і оплоту», – нагадує трагічну подію Горовий.

Пісні, які невдовзі з’являтимуться, це подяка Дані і йому подібним. Це маленький вклад у те, щоб імена героїв не забулися.

Вже записано кілька треків, зокрема групами KOZAK SYSTEM, Брати Гадюкіни, Широкий Лан. Також у стадії написання й зведення доробки Марини Одольської, TaRuta, гурту «Скрябін». Крім цього у проекті візьмуть участь «Антитіла», ТНМК, Валерій Харчишин та інші.

«Зовсім скоро ви почуєте першу пісню з альбому імені Дані Дідіка. А потім воно понесеться як сніжний ком. Бо так працює пам`ять», – пише автор проекту.

Крім цього, письменник добивається присвоєння харківській школі №11, де навчався Даня Дідік, імені цього мужнього хлопця.