На Харківщині зіткнулися ВАЗ і Opel: через травми померли чоловік і чотирирічна дитина

Фото: hk.npu.gov.ua

22 липня близько 23:48 на трасі «Харків-Охтирка» в місті Богодухів сталася ДТП, в якому постраждали чотири людини. Пізніше, від отриманих в аварії травм в лікарні померли 25-річний чоловік і чотирирічний хлопчик.

Про це ХарківTimes сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

За інформацією поліцейських, учасниками смертельної аварії стали автомобілі ВАЗ-2107, за кермом якого перебував 34-річний водій і Opel Astra під керуванням 52-річного чоловіка.

Водій ВАЗ, виконуючи маневр повороту ліворуч через суцільну лінію дорожньої розмітки, допустив зіткнення з автомобілем Opel Astra, який рухався в зустрічному напрямку.

В результаті ДТП постраждали пасажири автомобіля «Opel Astra» – дві жінки 35 і 28 років. Також тілесні ушкодження отримали 34-річний водій і пасажири автомобіля «ВАЗ» – 25-річний чоловік і 4-річний хлопчик.

Всіх постраждалих доставили в місцеву лікарню, де згодом помер 25-річний чоловік. Потім дитину госпіталізували в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги. Однак лікарі не змогли врятувати хлопчика.

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення терміном від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Водій автомобіля ВАЗ затриманий в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Попередньо встановлено, що він перебував за кермом в нетверезому стані.

Як повідомляв ХарківTimes , 21 липня близько 21:30 на трасі Харків-Красноград-Перещепине поблизу селища Буди Харківського району відбулося ДТП, в якому постраждали чотири людини.