У Харкові у день виборів “замінували” 34 дільниці

Фото: hk.npu.gov.ua

21 липня, У день позачергових виборів до Верховної Ради України до харківської поліції надійшло два повідомлення про замінування виборчих дільниць.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення відділу комунікації Нацполіції Харківської області.

21 липня о 14:53 до Київського відділу поліції від оператора служби 102 надійшло повідомлення про те, що невідома особа заявила про мінування 14 дільниць за 10 адресами в одному виборчому окрузі.

В той же день в період з 18:40 до 19:05 до чергових частин Новобаварського, Слобідського, Індустріального, та Московського відділів поліції надійшли повідомлення з одного телефонного номеру про мінування 20 виборчих дільниць за 10 адресами у різних округах Харкова.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, фахівці вибухотехнічного управління обласної поліції. Загалом поліцейські перевірили 34 виборчі дільниці, жодних небезпечних предметів не виявили. Під час огляду виборчий процес не зупинявся, евакуація громадян не проводилася.

Фото: hk.npu.gov.ua

Жодних вибухових пристроїв або речовин поліцейські не виявили. За вказаними фактами відкрито два кримінальних провадження за ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Зараз поліцією проводяться необхідні слідчі та розшукові дії щодо встановлення осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Окрім того, поліцією відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України за фактом часткового обмеження роботи на 30 хвилин однієї з виборчих дільниць у Київському районі за рішенням її голови.

За усіма вказаними провадженнями проводиться досудове розслідування.

Як повідомляв ХарківTsmes, 21 липня, у день позачергових виборів до Верховної Ради, близько 14:55 невідомий повідомив до поліції про замінування 14 виборчих дільниць у Київському районі міста.

За телефоном “102” він попередив, що вибухівка закладена у виборчих дільницях на вулицях Моїсеевській, Пушкінській, Леся Сердюка, Владислава Зубенка, Мінераловодській, Чкалова, провулках Студентському й Електроінструментальному.