У Харкові активістка зафіксувала можливий підкуп виборців (доповнено)

Фото: Ирина Багалий

На 169 окрузі Харкова зафіксовано одну з технологій підкупу, відому, як «сітка».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення активістки Ірини Багалій на сторінці в Facebook.

Харківська активістка повідомила про можливий підкуп виборців.

«169 округ. А от і сіточка. ДВК 419. Тітки імітують екзіт пол Нью Імідж, але насправді фіксують групи заряжених виборців 7-10 людей. Було вже 3 групи. Все, що треба я викликала. Друзі, хто працює на дільницях, будьте пильним. Сіточка по всьому Харкову, прошу допомоги репостом. Щоб більше спостерігачів дізналося», – пише активістка.

«Поліція перевірила осіб, які стояли біля дільниці, про яку вказувала пані Багалій. Це був справжній екзитпол, – повідомив журналістам Микола Зінченко, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області. – Але остаточно перевірити ми зможемо лише коли побачимо результати на цій дільниці, чи не будуть вони виділятись від загальних по округу».

Довідка. Суть технології «сітка» полягає в побудові структури лояльних виборців. Нагорі структури знаходяться «топи» – люди, які курирують десять чоловік. Це так звані «десятники» – ті, хто приведе десять чоловік. Таким чином, один «топ» відповідає за 100 виборців. 10 якісних «топів» забезпечують повну перемогу кандидата на одній ділянці. За виконання плану всі вони отримують гроші.

Біля самих ділянок знаходяться «топи», які координують процес. Вони стоять недалеко від входу на ділянку з планшетами.

Как сообщал ХарківTimes, у Харкові п’яний порвав бюллетень.