Поліція Харківщини відкрила чотири кримінальні провадження щодо порушення виборчого законодавства

Станом на 20:00 21 липня в органах поліції Харківської області зареєстровано 121 повідомлення щодо звернень громадян про порушення виборчого законодавства.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Поліцією зареєстровано: 17 повідомлень про порушення у списках виборців; 51 – проведення незаконної агітації; 7 – псування бюлетенів; 4 – конфлікт на дільниці; 10 – замінування; 32 – інші повідомлення. Вказані факти внесені до Журналів єдиного обліку заяв і повідомлень територіальних відділів поліції. Проводяться перевірки.

Поліцією відкрито чотири кримінальні провадження, з них за ч.1 ст. 158-1 та ч. 2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня), ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), ч. 1 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу. Складено два адміністративні протоколи за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.