Під час загоряння трави на Харківщині постраждала жінка

Фото: 5 канал

У Харківській області під час загоряння в природних екосистемах постраждали дві людини.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

20 липня підрозділи Харківського гарнізону ДСНС 32 рази виїжджали на ліквідацію пожеж та загорянь. Це пожежі сухої трави, пшениці, хвойної підстилки, стерні, очерету та сміття. Загальна площа пожеж перевищила 18 га.

Найбільша пожежа сталася біля смт. Кегичівка, де на відкритій території горіла трава на площі біля 5000 кв. м. За 1 годину пожежу було ліквідовано. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

Також в Зміївському району на хуторі Комплиця, під час загоряння трави та господарчої будівлі на площі пожежі біля 300 кв. м, постраждала власниця житлового будинку 1967 року народження. Помітивши пожежу жінка самостійно спробувала її загасити, але не впоралася і зателефонувала до службу порятунку. Її з опіками верхніх та нижніх кінцівок ІІ ступеню було відправлено до обласної лікарні м. Харків.

Аналогічний випадок трапився в Лозівському районі с. Тихопілля. Площа загоряння трави склала близько 110 кв. м. Під час самостійної спроби загасити пожежу постраждав чоловік 1951 року народження, який отримав опіки І ступеню обличчя та плеча, після огляду лікарями він від госпіталізації відмовився.

У ДСНС нагадують, що зараз на Харківщині спостерігається найвищій ступінь (5 класу) пожежної небезпеки. А відтак існує велика загроза виникнення загорянь за підвищення температурних показників навколишнього середовища. Тож Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Категорично забороняється:

– створювати смітники та спалювати відходи;

– розводити багаття у лісі та лісопосадках;

– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;

– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;

– спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;

– дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

«Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101», – закликають рятувальники. – Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків».