На 14 виборчих дільницях 169 округу вибухівки не знайшли

Фото: ОПОРА Харків / Telegram

Вибухотехніки обстежили 14 виборчих дільниць в Харкові, вибухівку не знайдено.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко, повідомив кореспондент ХарківTimes.

О 14:53 на номер “102” зателефонував чоловік, який представився спостерігачем на ділянці 238 (знаходиться в будівлі Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого на вул. Пушкінській) Іваном Павловим. Він повідомив, що на дільницю прийшли двоє невідомих і залишили записку, в якій йдеться про замінування цієї та ще 13 ділянок 169 округу, розташованих за 10 адресами.

За вказаними адресами виїхали вибухотехніки та кінологи, провели огляд ділянок, вибухових речовин і вибухонебезпечних предметів не виявлено. Огляд ділянок зайняв 30-40 хвилин.

Дільничні виборчі комісії 13 з 14 ділянок проголосували продовжити роботу в звичайному режимі. Дільнична комісія дільниці №259 (вул. Мойсеївська, 32) прийняла рішення призупинити роботу на 30 хвилин, після чого робота була продовжена. Евакуація громадян не проводилася.

Поліція з’ясувала, що громадянина з ім’ям, яке назвав той, що дзвонив, в списках спостерігачів відповідної дільничної комісії не числиться. За даним фактом внесені дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Як повідомляв ХарківTsmes, у неділю, 21 липня, проходить голосування на позачергових виборах народних депутатів України.

Близько 14:55 невідомий повідомив до поліції про замінування 14 виборчих дільниць у Київському районі міста.