СБУ затримала на Донеччині підозрюваного у торгівлі вкраденою бойовиками зброєю (фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники Управління Служби безпеки України у Харківській області спільно із Головним управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури викрила мешканця Донеччини на незаконному збуті зброї, зокрема такої, що була викрадена учасниками проросійських незаконних збройних формувань у 2014 році під час захоплення адмінбудівлі Краматорського райвідділу міліції.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Як написав Абдула, операція проводилася у межах протидії незаконному обігу зброї та боротьби з організованою злочинністю.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

“Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Слов’янська, який має родинні зв`язки серед бойовиків терористичної організації «ДНР», налагодив незаконний збут вогнепальної зброї та боєприпасів. Покупців зловмисник підшуковував переважно у середовищі представників кримінальних кіл. «Товар» ділок переправляв замовникам у різні регіони України через один із недержавних поштових сервісів”, – повідомив начальник прес-центру.

Серед регіонів, куди поставлялася зброя, фігурує й наша область. У межах відкритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували факти продажу зловмисником трьох пістолетів Макарова, які у 2014 році були викрадені під час захоплення бойовиками Краматорського райвдділу поліції. Походження іншої зброї та боєприпасів, що були вилучені під час обшуку за місцем проживання підозрюваного у місті Слов’янськ, наразі встановлюється.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

На даний час підозрюваному оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст. 263 Кримінального кодексу України, вирішується питання про його затримання. Тривають слідчі дії для з`ясування всіх обставин справи.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Служби безпеки України надіслали повістку на допит кандидату в народні депутати, який увійшов першу п’ятірку партії “Опозиційний блок”, Євгену Мураєву, якого підозрюють у державній зраді.