Харківського волонтера у власному під’їзді покусав собака

Фото: Екатерина Шуталева/Facebook

Харківського волонтера Катерину Шутальову у власному під’їзді покусав собака, який перебував на повідку в господині, але без намордника.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Шутальової на її сторінці у Facebook.

“Мене тільки-но вкусив собака, домашій, стафорд начебто … тварюка живе у нашому під’їзді, кинувся на мене, коли я виходила з дому. Був без намордника природно… Господиня проблеми не бачить, типу: ну а що такого, буває… Зі мною могли бути діти!!! “, – написала Катерина.

Фото: Екатерина Шуталева/Facebook

Як розповіла Шутальова Харків Times, вона виходила з під’їзду, а господиня собаки з твариною на повідку сиділа на лавці біля дверей і попросила Катерину притримати для неї двері.

“Після цього вона різко встала, а собака кинувся на мене, поставив на мене лапи й схопив зубами за руку. Після всього цього я подумала, адже у мене маленька дитина, а що якби цією рукою я її тримала, мій укус – як раз на рівні дитячого обличчя”, – схвильовано розповідає Катерина.

За її словами, у під’їзді багато маленьких дітей та собак дрібних порід, а випадок нападу цього пса на мешканців – не єдиний. Виявилося, що собака вже кусав одного з сусідів, у нього на нозі залишився шрам. Чоловік не став скандалити й звертатися до поліції. Але Катерина – людина з активною позицією, вона – волонтер, займається психологічною реабілітацією дітей із зони розмежування на Донбасі, має за свою діяльність державні нагороди.

Вона каже, що відчуває відповідальність за тих, кого ще цей пес через безвідповідальність господарів може ще травмувати й має намір із цим боротися. У поліції прийняли заяву про завдані собакою укуси. Покусаний сусід, за словами Шутальової, теж готовий заявити про свої травми.

Як повідомляв Харків Times, 28 січня у Дергачах сусідський породистий собака покусав дівчинку 2014 року народження.