Харків’яни зібрали необхідну кількість голосів за реконструкцію “Зеленого гаю”

Фото: Объектив

Петиція з вимогою провести реконструкцію парку “Зелений гай”, яку було опуліковано на сайті Харківської міської ради достроково набрала більше п’яти тисяч голосів.

Про це ХарківTimes дізнався з реєстру електронних петицій на сайті міськради.

Автор петиції Віталій Капшітарь, вимагаючи провести реконструкцію парку, заявив, що раніше “Зелений гай” був гордістю Індустріального району. Зараз стан популярного місця відпочинку наближається до катастрофічного.

“Багатьом жителям району та прилеглих населених пунктів не дуже зручно добиратися до парку імені Горького! А парк “Зелений гай” є гідною альтернативою!”, – йдеться в петиції.

До міської влади автор висунув 10 вимог по реконструкції парку. Серед них – провести ландшафтні роботи і роботи по по освітленню парку, відновлення великої і малої сцен, створення дитячих і спортмайданчиків, велодоріжок і установка нових атракціонів.

На сайті Харківської міської ради петицію Віталія Кашпітаря опублікували 10 травня. Станом на 19 липня петиція набрала 5043 підписи. Хоча до закінчення збору підписів залишилося ще 20 днів. Тепер петицію, що набрала необхідну кількість голосів, розгляне мер Харкова Геннадій Кернес. Про прийняті рішення міськрада повідомить заявнику та громадськості.

Як повідомляв Харків Times, на сайті Харківської міськради Валентина Козир зареєструвала петицію з вимогою зробити більш зручним центр Харкова. На її думку, дерев’яні тротуари на вулиці Сумській і проспекті Науки незручні і небезпечні. Валентина Козир запропонувала прибрати їх і зробити повноцінну пішохідну зону. Харків’яни підтримали цю вимогу – менш ніж за 90 днів петиція набрала 5 170 голосів.

В мерії відповіли, що підстав для демонтажу дерев’яних тротуарів не бачать.