19 тисяч гривень отримав хлопець, що знаходиться у харківському СІЗО

Фото: khar.gp.gov.ua

16 липня 18-річний юнак, який утримується у Державній установі «Харківський слідчий ізолятор», отримав банківську картку з пенсійними виплатами в сумі понад 19 тисяч гривень за втрату годувальника.

Як дізнався Харків Times з повідомлення прес-служби прокуратури області, до СІЗО хлопець потрапив у лютому 2018 року, коли йому було 17 років. Під час його перебування в пенітенціарній установі в неповнолітнього померла мама. При цьому батька хлопець взагалі не мав. Залишившись без матері, неповнолітній мав отримати відповідну пенсійну виплату зі втрати годувальника.

Щоб реалізувати права дитини-сироти прокурор відділу прокуратури області Катерина Великодна неодноразово зверталася до компетентних інстанцій, які за законом мали опікуватися юнаком до моменту призначення офіційного опікуна. Однак вони не вжили необхідних заходів для того, щоб неповнолітній міг отримати передбачену законом допомогу.

Спільними діями прокурора та працівників слідчого ізолятора права дитини вдалося поновити. У травні цього року юнаку, що вже досяг повноліття, допомогли скласти заяву на отримання пенсії. Документ передали до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, після чого хлопцю нарахували пенсію зі втрати годувальника.