Правоохоронці затримали на Харківщині інженера енергокомпанії (доповнено)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харківській області затримано інженера охорони праці та екології, приватної компанії, яка продає енергоресурси.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення агентства УНН, що посилається на джерела у правоохоронних органах.

Як повідомила пізніше прес-служба поліції Харківської області, коментуючи за проханням журналістів цю публікацію, правопорушника затримали під час отримання неправомірної  вигоди в розмірі  37 тис. гривень від приватної  особи  за безперешкодне переоформлення договору на електропостачання та погодження технічної документації.

Слідчо-оперативні дії проводилися працівниками відділу спеціальної поліції ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківської області в рамках проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмисник затриманий. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.